Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2006-12-01 19:08 Tittel: Hverdagsmat |
|
|
Åh, jeg har gått litt tom for ideer til "kjappe middager" nå. Sånne ting som går fort å lage når man er sliten eller har det travelt.
Er det noen som kan dele sine enkle tips her? _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
ViPe Ny her
Ble Medlem: 02 Des 2006 Innlegg: 7 Bosted: Bodø
|
Skrevet: 2006-12-02 07:55 Tittel: |
|
|
Grandiosa er en klassiker. _________________ ViPe |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2006-12-02 12:34 Tittel: |
|
|
vipe skrev: | Grandiosa er en klassiker. | Jojo. Men den er jo helt ferdig, bare til å steke og mate barn og mann med. Det finnes forsåvidt masse ferdigmat i butikkene.
Men jeg var helst på jakt etter noe på ett ambisjonshakk over det. Noe jeg kan lage selv.
Og noe jeg kan spise selv. Det er veldig mye ferdigmat jeg ikke kan spise pga hvetemelet. Lager jeg det selv, kan jeg bytte ut melet. _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2006-12-03 21:19 Tittel: |
|
|
Hverdagsmat er jammen ikke en enkel sak. Stort sett blir det gjengangere. Er mye flinkere til å finne på spesielle ting når jeg får besøk. Nok om det. Her er noen tips:
WOK:
Her kan både kjøtt og fisk/skalldyr brukes. Det som tar mest tid er kutting av grønnsaker og koking av ris. Men er man veldig sliten og har det travelt kan man benytte ferdig wokblandinger. De grønnsakene jeg bruker mest er - løk, paprika, sopp og sukkererter. I tillegg synes jeg cashewnøtter er skikkelig godt i wok. Sausen blir gjerne soyasaus og østerssaus som fåes på flaske. Her er det selvfølgelig rom for alt du selv liker best. Selve wokingen tar kun et par minutter. Det er fristende å bruke hurtigris, men jeg er ikke så begistret for det. Liker du det er det helt greit
Kyllingpølse m/hjemmelaget potetstappe:
Her bruker jeg falukorv-utgaven. Potetene kan du skrelle på forhånd (kvelden før eller om morgenen hvis du har tid). Kutt dem opp i biter så reduseres koketiden betraktelig. Ha fersk hvitløk i vannet sammen med potetene. Kok potetene møre, hell av vannet og mos. Tilsett smør/margarin, melk, og smak til med salt, pepper, løkpulver og aromat. Pølsene deles i skiver og stekes i pannen. Superenkel salat er agurk, tomat, paprika og sukkererter i biter.
Kommer jeg på flere hverdagsretter skal du få vite det
Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2006-12-03 22:15 Tittel: |
|
|
Takketakk. Jeg noterer! Kom gjerne med mer. _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2006-12-06 22:54 Tittel: |
|
|
Kom over en bra oppskrift på hverdagsmat i dag. Det fine er at den kan varieres, og den kan også brukes når du får noen hyggelige venner på besøk. I tillegg er den glutenfri!
FISK I FORM:
4 p.
400-500 g skinn og benfri fisk. (Jeg brukte torsk)
1 purre i skiver (løk kan også brukes)
1/2 rød paprika i biter
1/2 squash i terninger
1 fedd hvitløk, presset
2 tomater i skiver
2 ss persille (kan sløyfes hvis du ikke har)
1 dl matfløte
50 g revet ost
Smør en ildfast form og legg i fisken. Dryss over salt og pepper.
Legg grønnsakene over. Tomatene på toppen.
Hell over fløten.
Dryss osten over og stek i ovn på 200 grader i 20 minutter.
Server med kokt ris eller poteter.
Synes dere dette høres ut som mye om og men, så er det IKKE det. Hvis du planlegger litt og vet at det blir travelt, kan grønnsakene kuttes på forhånd .
Da jeg laget denne i dag hadde jeg ikke alle ingrediensene, men brukte gulrøtter og sopp i stedet for squash. Det fungerte bra! _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2006-12-07 01:00 Tittel: |
|
|
Det der skal prøves, Lisbeth! _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2006-12-07 14:30 Tittel: |
|
|
Når vi har det litt travelt og har lyst på noe godt til middag, så pleier jeg av og til å lage pasta med skinke.
Til 4 personer (2 store og 2 små) bruker jeg 1 boks kalkunskinke/kyllingskinke og 1 pk matfløte.
Pasta tar jeg på slump. Jeg bruker båndspagetti og bruker kanksje 12 "nøster".
Kok pasta, del opp skinken i små biter. Når pastaen helles vannet av. Ha pastaen tilbake i kasserollen og hell over fløten.
Krydrer med basilikum (eller andre urter), litt pepper, hvitløk og parmesan. Ha i skinken til slutt og la det koke til sausen tykner litt.
Server med salat og baguetter. _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2006-12-11 21:19 Tittel: |
|
|
Denne retten har ungene døpt - "Annerledes taco"
Mariner strimlet svinekjøtt i olje, salt, kvernet pepper, løkpulver, paprika, grillkrydder og gressløk. (Kylling og oksekjøtt kan også brukes)
La det stå noen timer i kjøleskap eller 40- 50 min på kjøkkenbenken.
Kutt opp grønnsaker feks paprika, løk, tomat, agurk. Maiskorn, salat og revet ost hører også til synes jeg.
Beregn 3-4 pitabrød pr. pers, alt ettersom hvor mye de spiser, og om det skal være kveldskos eller middag.
Varm brødene i 4-6 min på 200 grader (frosne)
Kjøttet stekes. Desto flere omganger desto bedre. Det skal være stekt og ikke kokt jepp: .
Fyll så opp pitabrødet lagvis med det du liker best og for at det ikke skal bli for tørt kan man bruke rømme og eventuelt tacosaus på glass. Har du god tid kan du lage din egen salsa.
SALSA:
4 p
1 boks hakkede, hermetiske tomater
1/2 grønn paprika, finhakket
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
!/2 ts kvernet pepper
Ha alt i en kjele og la det småkoke et par minutter. Avkjøles. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lalla Uerstattelig
Ble Medlem: 08 Des 2006 Innlegg: 752 Bosted: Sør-Trøndelag
|
Skrevet: 2006-12-11 22:10 Tittel: |
|
|
Mange gode middager her, og noe som er prøvd i motsetning til de såkalt lette man finner i ukeblader!
Annen enkel middag, tar ca en halvtime, og passer seg selv, nesten som en tomatlapskaus;
Middagspølse skåret i skiver, gjerne brunes litt i panna sammen med hakket løk og sopp, tømmer på en boks eller to med hermetiske tomater, alt etter hvor mange jeg lager til, regner en knapp middagspølse pr person. Så har jeg oppi grønnsakblanding og gjerne litt krydder, og lar den frosne grønnsakblandingen tine og bli klar samtidig med at noe av væsken fra tomatene koker bort. Servers med/ i pitabrød eller ferskt brød, faktisk veldig sunt. Dersom man har litt bedre tid eller for variasjonens skyld kan middagspølsa byttes ut med brunet kjøttdeig eller karbonadedeig!
Sviffer jo gjerne rundt og holder på med noe annet samtidig som at middagen skal lage seg selv kjapt, og denne gjør faktisk det, rør litt om på panna innimellom!
Lalla, mett etter konferanse på melkekartongen på Heimdal |
|
Til Toppen |
|
|
Lalla Uerstattelig
Ble Medlem: 08 Des 2006 Innlegg: 752 Bosted: Sør-Trøndelag
|
Skrevet: 2006-12-11 22:12 Tittel: |
|
|
ViPe skrev: | Grandiosa er en klassiker. |
En litt mer avansert variant, og like kjapp, er de ferdige bunnene fra Toro med tilhørende pizzasaus, til hverdags med strimlet salami, mais, sopp, løk og ost, i helg litt mer avansert. Men dem er det da hvetemel i...
Lalla |
|
Til Toppen |
|
|
Strikke Ny her
Ble Medlem: 10 Des 2006 Innlegg: 18 Bosted: Gjerstad
|
Skrevet: 2006-12-17 11:17 Tittel: Denne er god |
|
|
Svinekjøtt med purre og valnøtter
5-600 G svinekjøtt i biter
Dette skal brunes
1 buljongterning
4-5 dl vann
La kjøttet koke i denne blandingen i ca 30 minutter
2 gulrøtter
Purre
1 boks creme fraiche
valnøtter
Bland inn creme fraiche i gryta, skjær opp gulrøtter i tynne skiver og tilsett mot slutten av koketiden, purren må også skjæres tynt og tilsettes rett før servering sammen med valnøttene.
Poteter eller ris etter smak _________________ Ha en fin dag!
Hilsen Strikke :-) |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2006-12-17 12:57 Tittel: |
|
|
Dette så godt ut, strikke! jepp: _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-08 11:46 Tittel: |
|
|
Pølse i brød er de fleste barns favoritt. Denne varianten er for både barn og voksne.
GRATINERT PØLSE I BRØD:
Kutt løk, sopp,(fersk), paprika fint. Surres i olje og tilsett litt tomatpuré. Blir det for tørt tilsettes litt vann. Smak til med salt, pepper.
Varm pølsene og ha dem i pølsebrød og sett alt i en ildfast form. Fordel blandingen over pølsene og strø over revet ost.
Gratineres i ovnen i ca 10 min på 180 grader.
Server med rømmedressing og eventuelt salat.
Rask og enkel hverdagsmat, som også passer til kveldskosen. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-16 15:47 Tittel: |
|
|
Denne retten er litt annerledes hverdagsmat, og veldig enkel og utrolig god da jepp: .
STEINBIT MED MAISMIX:
4 p
6-800 g steinbit
2 ts paprikapulver
1/2 ts kvernet pepper
1/2 ts salt
1 lime
Litt frisk estragon (kan sløyfes)
1 dl maiskorn
1/2 dl finhakket løk
1 dl grønn paprika i terninger
1 ts olivenolje
2 ts hvitvinseddik
1/2 ts sukker
6-8 cherrytomater, delte
Salt/pepper
Rens, vask og tørk fisken.
Bland krydderet og dryss over fisken.
Stek fisken gyllenbrun på begge sider og server med bakte poteter, strimlet skall av lime og estragon. Press også litt lime over fisken.
Bland sammen alle ingrediensene til maismixen. Tomatene has i like før servering. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-25 10:47 Tittel: |
|
|
Enkelt til hverdags, og rom for endring av ingredienser. (Blomkål i stedet for brokkoli, eller andre grønnsaker du liker. Vanlig kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig kan også brukes)
BROKKOLIGRATENG:
4 p
2 pakker kjøttdeig av svin
Margarin/olje til steking
1 pakke frossen brokkoli
2 poser Bretagnesaus (Toro)
2 egg
2 dl revet ost
Legg brokkolien utover i en ildfast form.
Stek kjøttdeigen og legg den over.
Lag sausen etter anvisning, ta av platen og rør inn eggene.
Hell sausen over i den ildfaste formen og strø på ost.
Stekes på 220 grader i 20 minutter.
Serveres med brød og frisk salat _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-01-25 10:48 Tittel: |
|
|
Den gratengen så skikkelig lekker ut! _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-26 14:36 Tittel: |
|
|
Denne er superenkel og velidg god.
ALT I EN FORM:
4 p
500 g strimlet svinekjøtt
1 ts grillkrydder
6 dl hurtigris
4 g hønsebuljong (utblandet)
1 ts gurkemeie
2 vårløk
1 fedd hvitløk
1 rød paprika
2 dl frosne erter
Ha risen i en ildfast form.
Rør inn gurkemeie i buljongen og slå det over.
Skjær vårløk i ringer, paprika i biter, hakk hvitløken og bland det inn i risen sammen med ertene.
Legg kjøttet på toppen og strø over krydderet.
Stek på 200 grader i 20 minutter.
Sett på grill, eller overvarme og stek videre i 3-5 minutter til kjøttet får en fin brunfarge.
Server med godt brød. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-31 11:14 Tittel: |
|
|
Kjapt og enkelt når du har det travelt.
SURSØT SVINESZECHUAN:
4p
1 pk kjøttdeig av svin
1 boks/glass Szechuan ferdig sweet & sour saus
1 rød paprika
1 løk
Stek kjøttdeigen.
Skjær opp grønnsakene og stek dem sammen med kjøttdeigen i 2-3 minutter.
Tilsett sausen og la det koke i et par minutter.
Vil du variere, bruker du andre grønnsaker du liker. (Sukkererter, squash, gulrøtter, nøtter, sopp etc)
Serveres med ris. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-05 12:11 Tittel: |
|
|
Lettvint og enkelt når du har det travelt, men har lyst på skikkelig middag.
GRATINERT GOURMET-TORSK:
4 p
1 pk Findus Gourmet-torsk
1 pk grønnsaksblanding (fransk, brokkoli e.l.)
1 pk fiskekaus
100 g ost
Salt, pepper
Legg grønnsakene i en ildfast form og legg fisken over.
Krydre med salt, pepper.
Lag sausen etter anvisning og hell over.
Strø på ost og gratiner på 180 grader i 15 minutter.
Server med kokte poteter eller ris. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-13 15:50 Tittel: Fiskeburger |
|
|
Denne faller i smak hos både voksne og barn.
FISKEBURGER:
4 p
600 g seifilet
1 ss potetmel
1 liten, finhakket løk
2 ss finhakket gressløk
1 1/2 dl melk
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Skjær fisken i biter og ha den i en food-prosessor.
Tilsett salt og kjør alt til det er blandet.
Rør inn iskald melk litt av gangen.
Ha i potetmelet til slutt sammen med resten av ingrediensene.
Ta litt kaldt vann på hendene og form farsen til store, flate kaker.
Stekes på middels varme.
Server som burger med det du liker av tilbehør. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Droopy Ugressluker
Ble Medlem: 06 Jan 2007 Innlegg: 4378 Bosted: Ålesund
|
Skrevet: 2007-02-13 16:10 Tittel: |
|
|
Namnam!
Fisk blir det liksom aldri nok av. _________________ Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-13 16:42 Tittel: |
|
|
Snadder! Jeg serverer ofte ferdige burgere jeg da . Det går enda fortere.
Noen som har noen enkle og gode asiatiske oppskrifter? Hvis jeg ikke husker feil, så ligger det noen her fra før også. _________________ Ikke si at det er umulig! |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-02-28 10:58 Tittel: Pølser i form |
|
|
En litt annerledes pølserett, og den går ganske fort å lage.
GRATINERTE PØLSER MED AUBERGINER:
4 p
500 g løkpølser
1 aubergin
2 ss salt
4 ss olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 ts basilikum
150 g cottage cheese
2 egg
2 dl eplemost/juice
4 ss parmesan
1 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts muskat
Skjær pølser og aubergin i skiver på langs.
Dryss salt på hver side av auberginene, og la dem ligge i 15 minutter. Tørk så av saltet.
Stek pølser og auberginer raskt i olje.
Kutt løk og hvitløk og fres i olje.
Tilsett krydder og tomatene, og kok til væsken har fordampet.
Smak til med basilikum.
Rør osten sammen med resten av ingrediensene.
Legg pølser og auberginer lagvis i en ildfast form, og hell over ostekremen.
Stekes i 30-40 minutter på 200 grader.
Server med en frisk salat og godt brød. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
|