En veranda som kan brukes hele året


Tapastips anyone??

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit?
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-01-04 11:55    Tittel: Tapastips anyone?? Svar med Sitat

Skal ha noen venner på besøk om et par-tre uker og lurer på om jeg skal servere tapas (eller noe lignende..).
Har tenkt å lage små kjøttboller, lefseruller bl. a men er det noe her som har flere tips??
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-04 12:03    Tittel: Svar med Sitat

Jeg lagde et kjempe-tapasbord for et halvår siden. Det var mye arbeid, men kjempesuksess. Fikk de fleste tipsene fra Lisbeth (og takker for det).
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-01-04 12:06    Tittel: Svar med Sitat

Får satse på tips fra Lisbeth jeg og blid .
Blir nok et enkelt "bord" (men det må jo være nok mat), og det meste må lages dagen før.
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-04 12:11    Tittel: Svar med Sitat

Det er lurt å satse på ting som kan lages (helt eller delvis) dagen før. Lisbeth er kjempeflink! Hun dukker nok opp her snart blunk .
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-01-04 12:18    Tittel: Svar med Sitat

Satser på henne blid !
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vivan
Verandasjef


Ble Medlem: 30 Nov 2006
Innlegg: 4307
Bosted: Klæbu

InnleggSkrevet: 2007-01-04 12:41    Tittel: Svar med Sitat

Setter meg her og venter på gode tips jeg også. smil
_________________
- Vivan - ________________________________________________________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-04 14:48    Tittel: Svar med Sitat

Håper at ventetiden ikke har vært for lang knegg .

Her er noen tapastips:

LEFSERULLER:
Smør på kremost etter ønske, (hvitløk, urter, krydder, pepper). Legg på skiver av røkt laks og gressløk. Rull sammen. I stedet for laks kan du bruke skinke og frisk timian.

SCAMPI M/SKINKE:
4 p

12 rå scampi
100 g revet mozarellaost
1 ts nykvernet pepper
12 skiver spekeskinke
2 ss olivenolje
Rens scampiene, men la halen være på. Skjær et langsgående snitt på ryggen av scampiene. Fyll snittet med ost og kvern over pepper. Rull hver scampi inn i spekeskinke. (Hodet og halen skal stikke ut på hver side). Pensle med olivenolje og stek dem på grillen eller i ovnen på 230 grader i 6-8 minutter.
Server med litt rømme smakt til med sitronsaft, salt og pepper.

FYLTE SJAMPINJONGER:
6 p

10 friske, litt store sjampinjonger
1 løk
2 ss olivenolje
150 g spansk spekepølse
2 fedd hvitløk
3 ss persille
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Rens soppen. Vri av stilkene og hakk dem fint. Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke. Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk og la det bli gjennomvarmt. Smak til med paprikapulver, salt og pepper. Fyll soppen med blandingen og dryss over persille. Stekes ved 200 grader i 10-12 minutter.

BRUSCHETTA M/SPEKESKINKE:
6 p

12 skiver spekeskinke
24 stk cherrytomater
12 fedd hvitløk
6 ss Balsamicoeddik
6 ss extra virgin olivenolje
3 ts grovt havsalt
150 g ruccula
6 skiver loff
Legg tomater og hvitløk på aluminiumsfolie. Ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folien over og lag en "pakke". Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter. Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250 grader til brødet får en gyllen farge. Gni skivene inn med et hvitløksfedd delt i to. Legg ruccula på brødet og 2 skiver skinke. Legg over bakte tomater og hvitløk og drypp over olje og balsamicoeddik.

MOZARELLA M/SALAMICHIPS:
4 p

20 skiver salami
8 skiver mozarella
1 rød chili
1 rød paprika
1 løk
1 boks hermetiske tomater uten juice
3 ss frisk basilikum
1 dl olivenilje
1 lime
1 ts salt
1/2 ts pepper
SALSA: Ta ut frøene av chili og paprika. Ha paprika, løk, tomater, basilikum, olje og limesaft i en foodprosessor. Kjøres til atl er grovhakket. Smak til med salt/pepper. La stå 1 time i kjøleskap. Legg salamien på rist i ovnen på 150 grader i 1/2 time. Skivene skal være sprø og tørre. Legg salami, mozarella og salsa lagvis på et fat.

Håper at du har fått noen ideer. Kommer tilbake med mer hvis jeg kommer på noe.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-04 14:54    Tittel: Svar med Sitat

Nå ble i alle fall jeg sulten blunk.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-04 14:59    Tittel: Svar med Sitat

Du skal jo har så god middag, så du overlever nok. Dessuten kommer du til meg i kveld, og det blir også snadder jepp: .
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-04 15:40    Tittel: Svar med Sitat

Her kommer flere tapastips:

TAPASBOLLER:

500 g kjøttdeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 egg
1 pk chorizopølse
1 dl fetaost i biter
2 ss frisk, hakket basilikum
2 ss olje til steking

Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Hakk chorizopølse i biter. Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av skje og vann. Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune. La dem ettersteke på svak varme i 10 minutter til de blir gjennomstekt.

PØLSESNACKS:
4 p

4 bratwurst eventuelt annen pølse
150 g chorizopølse
8 skiver salami
1 grønn paprika
8 cherrytomater
8 aprikoser
8 svisker

Legg grillpinner i vann i 15 minutter og del dem opp med saks i passende biter. Skjær pølsene i 4 biter og træ dem på spydet sammen med de andre ingrediensene. Du bestemmer variasjonene. Stek i ovnene ved 225 grader i 12 minutter.
Server med dip som guacamole eller karrimajones.

GRATINERTE BLÅSKJELL:
4 p

1 kg blåskjell
2 dl tørr hvitvin
4 dl strøkavring
3 ss finhakket persille
2 ss finhakket timian
1/2 ts nykvernet pepper
4 fedd finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater, avrent
12 skiver finhakket salami
2 ss olivenolje

Skrubb og vask skjellene. Damp dem i hvitvin. Når de åpner seg er de ferdige. Kast skjell som ikke åpner seg, og kast skjell som er åpne i rå tilstand. Sil av kraften og legg skjellen til avkjøing på et brett i ca 10 minutter. Løsne skjellhalvdelene fra hverandre, og skjær løs kjøttet. Kast den ene skjellhalvdelen og la kjøttet ligge i den andre. Sett ovnen på 230 grader. Bland alle ingrediensene til fyllet og tilsett 2-4 ss hvitvin eller saften fra de avrente tomatene. Blandingen skal være fast. Legges på skjellene, ca 1 ts på hver. Klem godt ned langs kanten. Stek i 12- 14 minutter til fyllet er gyllent. Server med godt brød.

BRAISERTE POTETER:
4 p

4 poteter
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 bunt frisk salvie
4 dl olivenolje
2 dl oksekraft
2 ss salt
2 ss hel pepper

Potetene vaskes, skjæres i båter og brunes i stekepanne. Løken skrelles og kuttes. Salvien vaskes. Alt legges i en ildfast form med olvinolje, kraft og poteter. Bal potetene på 160 grader i 45 minutter.

Da skulle du ha litt å tenke på. Kom gjerne med spørsmål om andre retter hvis det er noe du lurer på blid .
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-01-04 18:10    Tittel: Svar med Sitat

Tusen, tusen takk danse !
Nå er jeg glad for at jeg akkurat har spist middag blunk, får vann i munnen av å lese dette !
Her var det utrolig mye godt!! Må studere oppskriftene nærmere, men jeg kommer nok helt sikkert til å lage en god del av dette blid !
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-04 18:22    Tittel: Svar med Sitat

BRUSCHETTA M/SPEKESKINKE:
6 p

12 skiver spekeskinke
24 stk cherrytomater
12 fedd hvitløk
6 ss Balsamicoeddik
6 ss extra virgin olivenolje
3 ts grovt havsalt
150 g ruccula
6 skiver loff
Legg tomater og hvitløk på aluminiumsfolie. Ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folien over og lag en "pakke". Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter. Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250 grader til brødet får en gyllen farge. Gni skivene inn med et hvitløksfedd delt i to. Legg ruccula på brødet og 2 skiver skinke. Legg over bakte tomater og hvitløk og drypp over olje og balsamicoeddik
.

Denne her har jeg prøvd mange ganger. Like vellykka hver gang!
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-01-04 18:27    Tittel: Svar med Sitat

Hanne skrev:
BRUSCHETTA M/SPEKESKINKE:
6 p

12 skiver spekeskinke
24 stk cherrytomater
12 fedd hvitløk
6 ss Balsamicoeddik
6 ss extra virgin olivenolje
3 ts grovt havsalt
150 g ruccula
6 skiver loff
Legg tomater og hvitløk på aluminiumsfolie. Ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folien over og lag en "pakke". Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter. Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250 grader til brødet får en gyllen farge. Gni skivene inn med et hvitløksfedd delt i to. Legg ruccula på brødet og 2 skiver skinke. Legg over bakte tomater og hvitløk og drypp over olje og balsamicoeddik
.

Denne her har jeg prøvd mange ganger. Like vellykka hver gang!


Hi, hi...den står lenger opp på sida... fnis
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Hanne
Garndronning


Ble Medlem: 03 Des 2006
Innlegg: 1608
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-04 18:29    Tittel: Svar med Sitat

Ja, jeg vet det. Jeg skulle prøve å sitere, men det gikk heller dårlig flau . Men den smaker godt. Garantert fnis .
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-05 10:43    Tittel: Svar med Sitat

Bra at du likte oppskriftene. Gleder meg til å høre resultatet av tapaskvelden jepp: .
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-01-05 15:00    Tittel: Svar med Sitat

Har du forresten noen oppskrifter med kylling??
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-01-05 21:34    Tittel: Svar med Sitat

Vil du ha kylling, marinerer du kyllingfileter i ønsket marinade. La det ligge et par timer. (Det er lurt å skjære kyllingen i biter før den marineres) Træ dem på trespyd som har ligget i vann i 30 min. Krydre med salt/pepper og stek i panne eller i ovn (5-7 min)

Et annet alternativ er å bruke kyllingkjøttdeig til kjøttbollene, og kyllingpålegg i lefserullene.

Håper du fikk noe ut av dette blid .
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Tussete
Stamgjest


Ble Medlem: 05 Jan 2007
Innlegg: 105
Bosted: Under en stor stein

InnleggSkrevet: 2007-01-05 21:48    Tittel: Svar med Sitat

Min favoritt er innbakt laks i butterdeig.
[Her: http://www.aperitif.no/index.db2?id=19285, er en oppskrift, men jeg bruker ost med urter i steden for gressløk og rein Philadelphia-ost.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-12-29 01:27    Tittel: Svar med Sitat

Da var tapasbollene ferdige, og i morgen (dvs når det gryr av dag...) skal jeg fortsette å lage klart til tapaskveld :nisse: .
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit? Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


phpBB.no - Norsk phpBB support
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group