Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema |
Av |
Innlegg |
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-01-04 11:55 Tittel: Tapastips anyone?? |
|
|
Skal ha noen venner på besøk om et par-tre uker og lurer på om jeg skal servere tapas (eller noe lignende..).
Har tenkt å lage små kjøttboller, lefseruller bl. a men er det noe her som har flere tips?? _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-04 12:03 Tittel: |
|
|
Jeg lagde et kjempe-tapasbord for et halvår siden. Det var mye arbeid, men kjempesuksess. Fikk de fleste tipsene fra Lisbeth (og takker for det). |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-01-04 12:06 Tittel: |
|
|
Får satse på tips fra Lisbeth jeg og .
Blir nok et enkelt "bord" (men det må jo være nok mat), og det meste må lages dagen før. _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-04 12:11 Tittel: |
|
|
Det er lurt å satse på ting som kan lages (helt eller delvis) dagen før. Lisbeth er kjempeflink! Hun dukker nok opp her snart . |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-01-04 12:18 Tittel: |
|
|
Satser på henne ! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Vivan Verandasjef
Ble Medlem: 30 Nov 2006 Innlegg: 4307 Bosted: Klæbu
|
Skrevet: 2007-01-04 12:41 Tittel: |
|
|
Setter meg her og venter på gode tips jeg også. _________________ - Vivan - ________________________________________________________________________ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-04 14:48 Tittel: |
|
|
Håper at ventetiden ikke har vært for lang .
Her er noen tapastips:
LEFSERULLER:
Smør på kremost etter ønske, (hvitløk, urter, krydder, pepper). Legg på skiver av røkt laks og gressløk. Rull sammen. I stedet for laks kan du bruke skinke og frisk timian.
SCAMPI M/SKINKE:
4 p
12 rå scampi
100 g revet mozarellaost
1 ts nykvernet pepper
12 skiver spekeskinke
2 ss olivenolje
Rens scampiene, men la halen være på. Skjær et langsgående snitt på ryggen av scampiene. Fyll snittet med ost og kvern over pepper. Rull hver scampi inn i spekeskinke. (Hodet og halen skal stikke ut på hver side). Pensle med olivenolje og stek dem på grillen eller i ovnen på 230 grader i 6-8 minutter.
Server med litt rømme smakt til med sitronsaft, salt og pepper.
FYLTE SJAMPINJONGER:
6 p
10 friske, litt store sjampinjonger
1 løk
2 ss olivenolje
150 g spansk spekepølse
2 fedd hvitløk
3 ss persille
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Rens soppen. Vri av stilkene og hakk dem fint. Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke. Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk og la det bli gjennomvarmt. Smak til med paprikapulver, salt og pepper. Fyll soppen med blandingen og dryss over persille. Stekes ved 200 grader i 10-12 minutter.
BRUSCHETTA M/SPEKESKINKE:
6 p
12 skiver spekeskinke
24 stk cherrytomater
12 fedd hvitløk
6 ss Balsamicoeddik
6 ss extra virgin olivenolje
3 ts grovt havsalt
150 g ruccula
6 skiver loff
Legg tomater og hvitløk på aluminiumsfolie. Ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folien over og lag en "pakke". Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter. Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250 grader til brødet får en gyllen farge. Gni skivene inn med et hvitløksfedd delt i to. Legg ruccula på brødet og 2 skiver skinke. Legg over bakte tomater og hvitløk og drypp over olje og balsamicoeddik.
MOZARELLA M/SALAMICHIPS:
4 p
20 skiver salami
8 skiver mozarella
1 rød chili
1 rød paprika
1 løk
1 boks hermetiske tomater uten juice
3 ss frisk basilikum
1 dl olivenilje
1 lime
1 ts salt
1/2 ts pepper
SALSA: Ta ut frøene av chili og paprika. Ha paprika, løk, tomater, basilikum, olje og limesaft i en foodprosessor. Kjøres til atl er grovhakket. Smak til med salt/pepper. La stå 1 time i kjøleskap. Legg salamien på rist i ovnen på 150 grader i 1/2 time. Skivene skal være sprø og tørre. Legg salami, mozarella og salsa lagvis på et fat.
Håper at du har fått noen ideer. Kommer tilbake med mer hvis jeg kommer på noe. _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-04 14:54 Tittel: |
|
|
Nå ble i alle fall jeg sulten . |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-04 14:59 Tittel: |
|
|
Du skal jo har så god middag, så du overlever nok. Dessuten kommer du til meg i kveld, og det blir også snadder jepp: . _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-04 15:40 Tittel: |
|
|
Her kommer flere tapastips:
TAPASBOLLER:
500 g kjøttdeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 egg
1 pk chorizopølse
1 dl fetaost i biter
2 ss frisk, hakket basilikum
2 ss olje til steking
Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Hakk chorizopølse i biter. Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av skje og vann. Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune. La dem ettersteke på svak varme i 10 minutter til de blir gjennomstekt.
PØLSESNACKS:
4 p
4 bratwurst eventuelt annen pølse
150 g chorizopølse
8 skiver salami
1 grønn paprika
8 cherrytomater
8 aprikoser
8 svisker
Legg grillpinner i vann i 15 minutter og del dem opp med saks i passende biter. Skjær pølsene i 4 biter og træ dem på spydet sammen med de andre ingrediensene. Du bestemmer variasjonene. Stek i ovnene ved 225 grader i 12 minutter.
Server med dip som guacamole eller karrimajones.
GRATINERTE BLÅSKJELL:
4 p
1 kg blåskjell
2 dl tørr hvitvin
4 dl strøkavring
3 ss finhakket persille
2 ss finhakket timian
1/2 ts nykvernet pepper
4 fedd finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater, avrent
12 skiver finhakket salami
2 ss olivenolje
Skrubb og vask skjellene. Damp dem i hvitvin. Når de åpner seg er de ferdige. Kast skjell som ikke åpner seg, og kast skjell som er åpne i rå tilstand. Sil av kraften og legg skjellen til avkjøing på et brett i ca 10 minutter. Løsne skjellhalvdelene fra hverandre, og skjær løs kjøttet. Kast den ene skjellhalvdelen og la kjøttet ligge i den andre. Sett ovnen på 230 grader. Bland alle ingrediensene til fyllet og tilsett 2-4 ss hvitvin eller saften fra de avrente tomatene. Blandingen skal være fast. Legges på skjellene, ca 1 ts på hver. Klem godt ned langs kanten. Stek i 12- 14 minutter til fyllet er gyllent. Server med godt brød.
BRAISERTE POTETER:
4 p
4 poteter
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 bunt frisk salvie
4 dl olivenolje
2 dl oksekraft
2 ss salt
2 ss hel pepper
Potetene vaskes, skjæres i båter og brunes i stekepanne. Løken skrelles og kuttes. Salvien vaskes. Alt legges i en ildfast form med olvinolje, kraft og poteter. Bal potetene på 160 grader i 45 minutter.
Da skulle du ha litt å tenke på. Kom gjerne med spørsmål om andre retter hvis det er noe du lurer på . _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-01-04 18:10 Tittel: |
|
|
Tusen, tusen takk !
Nå er jeg glad for at jeg akkurat har spist middag , får vann i munnen av å lese dette !
Her var det utrolig mye godt!! Må studere oppskriftene nærmere, men jeg kommer nok helt sikkert til å lage en god del av dette ! _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-04 18:22 Tittel: |
|
|
BRUSCHETTA M/SPEKESKINKE:
6 p
12 skiver spekeskinke
24 stk cherrytomater
12 fedd hvitløk
6 ss Balsamicoeddik
6 ss extra virgin olivenolje
3 ts grovt havsalt
150 g ruccula
6 skiver loff
Legg tomater og hvitløk på aluminiumsfolie. Ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folien over og lag en "pakke". Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter. Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250 grader til brødet får en gyllen farge. Gni skivene inn med et hvitløksfedd delt i to. Legg ruccula på brødet og 2 skiver skinke. Legg over bakte tomater og hvitløk og drypp over olje og balsamicoeddik.
Denne her har jeg prøvd mange ganger. Like vellykka hver gang! |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-01-04 18:27 Tittel: |
|
|
Hanne skrev: | BRUSCHETTA M/SPEKESKINKE:
6 p
12 skiver spekeskinke
24 stk cherrytomater
12 fedd hvitløk
6 ss Balsamicoeddik
6 ss extra virgin olivenolje
3 ts grovt havsalt
150 g ruccula
6 skiver loff
Legg tomater og hvitløk på aluminiumsfolie. Ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folien over og lag en "pakke". Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter. Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250 grader til brødet får en gyllen farge. Gni skivene inn med et hvitløksfedd delt i to. Legg ruccula på brødet og 2 skiver skinke. Legg over bakte tomater og hvitløk og drypp over olje og balsamicoeddik.
Denne her har jeg prøvd mange ganger. Like vellykka hver gang! |
Hi, hi...den står lenger opp på sida... _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Hanne Garndronning
Ble Medlem: 03 Des 2006 Innlegg: 1608 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-04 18:29 Tittel: |
|
|
Ja, jeg vet det. Jeg skulle prøve å sitere, men det gikk heller dårlig . Men den smaker godt. Garantert . |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-05 10:43 Tittel: |
|
|
Bra at du likte oppskriftene. Gleder meg til å høre resultatet av tapaskvelden jepp: . _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-01-05 15:00 Tittel: |
|
|
Har du forresten noen oppskrifter med kylling?? _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
Lisbeth Verandamesterkokk
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1296 Bosted: Trondheim
|
Skrevet: 2007-01-05 21:34 Tittel: |
|
|
Vil du ha kylling, marinerer du kyllingfileter i ønsket marinade. La det ligge et par timer. (Det er lurt å skjære kyllingen i biter før den marineres) Træ dem på trespyd som har ligget i vann i 30 min. Krydre med salt/pepper og stek i panne eller i ovn (5-7 min)
Et annet alternativ er å bruke kyllingkjøttdeig til kjøttbollene, og kyllingpålegg i lefserullene.
Håper du fikk noe ut av dette . _________________ Lisbeth. |
|
Til Toppen |
|
|
Tussete Stamgjest
Ble Medlem: 05 Jan 2007 Innlegg: 105 Bosted: Under en stor stein
|
Skrevet: 2007-01-05 21:48 Tittel: |
|
|
Min favoritt er innbakt laks i butterdeig.
[Her: http://www.aperitif.no/index.db2?id=19285, er en oppskrift, men jeg bruker ost med urter i steden for gressløk og rein Philadelphia-ost. |
|
Til Toppen |
|
|
Lise H Entusiast
Ble Medlem: 01 Des 2006 Innlegg: 1764
|
Skrevet: 2007-12-29 01:27 Tittel: |
|
|
Da var tapasbollene ferdige, og i morgen (dvs når det gryr av dag...) skal jeg fortsette å lage klart til tapaskveld :nisse: . _________________ Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min
___ |
|
Til Toppen |
|
|
|