En veranda som kan brukes hele året


Suppe

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit?
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-05 14:52    Tittel: Suppe Svar med Sitat

Alle kjenner til fransk løksuppe, men denne har en italiensk vri.

LØKSUPPE PÅ ITALIENSK:
4 p

4 store løk i skiver
2 ss smør
2 ss olivenolje
2 1/2 ss hvetemel
1 1/2 l kjøttkraft el. buljong
Salt/pepper
4 skiver grovt brød el. loff
4 skiver gorgonzola
12 cherrytomater
Frisk basilikum

Smør og olje blandes og varmes i en panne.
Løken freses til de er gyldne og møre.
Rør i melet og spe med kraften.
Smak til med salt og pepper.
Ha suppen over i ildfaste suppeskåler.
Legg på en ristet skive brød i hver skål.
Osten legges på og alt gratineres i ovnen ved 250 grader i ca 10 minutter.
Mens suppen står i oven, deles tomatene i to og blandes med hakket basilikum og pepper.
Ved servering legges tomatblandingen på toppen av brødskivene.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-02-05 15:44    Tittel: Svar med Sitat

Fransk løksuppe minner meg om studietida. Harfaktisk en oppskrift en eller annen plass, og om jeg ikke husker feil skal det være hvitvin i den.

Men denne varianten med tomat til høres kjempegod ut. Den bør absolutt komme på lista over oppskrifter som skal prøves danse !
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-07 21:57    Tittel: Fersk suppe Svar med Sitat

Her er en raskere variant av den tradisjonelle suppen.

FERSK SUPPE MED SVINEKJØTT:
4 p

600 g renskåret svinekjøtt
1 1/2 l kjøttbuljong
200 g gulrot
1 blomkål
4 vårløk
200 g frisk asparges

Skjær kjøttet i strimler og gulrøttene i skiver.
Kok opp buljongen og la kjøtt og gulrøtter trekke i buljongen i 5 minutter.
Skjær vårløken i ringer, blomkålen i små buketter og aspargesen i to hvis de er store.
Ha alt i og la alt trekke i 10 minutter.
Serveres med godt brød.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Droopy
Ugressluker
Ugressluker


Ble Medlem: 06 Jan 2007
Innlegg: 4378
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: 2007-02-07 22:51    Tittel: Svar med Sitat

matklar

Den spiser jeg gjerne.
_________________
Mine beste venner står med ryggen mot meg. I bokhyllen.___________________________
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Lisbeth
Verandamesterkokk


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1296
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: 2007-02-22 12:16    Tittel: Svar med Sitat

En rask suppe som varmer godt i det kalde vinterværet.

SOPPSUPPE:
4 p

150 g sopp
2-3 dl buljong
4 dl matfløte
1/2 beger Snøfrisk m/skogsopp (annen kremost kan brukes)
Salt/pepper

Kok opp buljong og sopp i biter.
Tilsett fløte og ost.
La osten smelte og smak til med salt og pepper.

Hvitløksbrød er godt til.
_________________
Lisbeth.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post MSN Messenger
Lise H
Entusiast


Ble Medlem: 01 Des 2006
Innlegg: 1764

InnleggSkrevet: 2007-02-22 16:20    Tittel: Svar med Sitat

Ei sånn suppe passer godt nå når det er så surt og kaldt ute.
_________________
Lise H (tidl. Mrs. Darcy) - Bloggen min

___
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    Vivans Veranda -> Skal det være en matbit? Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


phpBB.no - Norsk phpBB support
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group