Logo


Sitteunderlag i tovet alpakka

Grønt sitteunderlag Grønt sitteunderlag Orange sitteunderlag

200 g La Cancha alpakka
pinne nr. 7 -8

For å få et tykt sitteunderlag strikker vi med mangedobbelt garn.
La Cancha-garnet finnes i to tykkelser, «2-tråds» og «3-tråds».
Av 2-trådsgarnet strikker vi med 6 tråder av gangen. (2x6=12)
Av 3-trådsgarnet strikker vi med 4 tråder av gangen. (3x4=12)
Lag gjerne opp nøster med 4- eller 6-dobbelt garn på forhånd. Et tips kan være å bruke en brevvekt for å dele opp et nøste i like store deler. Dette er også en fin anledning til å bruke opp rester i ulike farger.
Legg opp 70 masker på pinne nr. 7 eller 8. Strikk vanlig rettstrikk i ca 100 omganger, og fell av. Fargene skifter du når du har lyst.
Løse tråder knyttes bare sammen, det er ikke nødvendig å feste når arbeidet skal toves. Tov sitteunderlaget i vaskemaskinen med flytende Omo Color eller grønnsåpe. 60 °C og kortvaskeprogram. Legg ved en gammel dongeribukse, tennisballer eller annet vasketøy, så tover det bedre. Grønnsåpe gir et veldig mykt resultat. Omo Color gir et fastere/stivere resultat. Klipp av løse tråder etter toving.
Vaskemaskiner er ulike, så resultatene kan variere. Størrelsen er tenkt å skulle bli ca 44x33 cm. Har det ikke tovet nok, prøv en gang til. Kanskje på 40°, hvis du bare vil ha litt mer toving.
Har du ikke tovet i maskinen din før, og vil være litt forsiktig, kan du starte med 40°, og så evt. heller kjøre det to ganger.

Lyst til å treffe andre som strikker? Dele erfaringer? Ta en tur på Vivans Veranda.


Valid XHTML 1.0 Strict  (sist oppdatert: 2009-02-18 bah)